CV-ketel is gebaat bij regelmatig onderhoud

Onderhoud aan de CV is van groot belang. Net zoals een auto jaarlijks een goede beurt krijgt, dient de cv-ketel te worden onderhouden. Het onderhoud brengt een hoop voordelen met zich mee: het vergroot de veiligheid in de woning, de ketel gaat langer mee, er wordt er bespaard op stookkosten en de kans op storingen wordt aangenaam verkleind.

Het is bovendien beter voor het milieu, want het gas wordt door een schone ketel beter verbrandt en er wordt minder CO2 uitgestoten.

Afhankelijk van het merk en de leeftijd van de cv-ketel dient een dergelijke check jaarlijks of elke twee jaar te worden uitgevoerd. U kunt voor het laten plaatsen als eveneens voor het onderhoud van de ketel uiteraard bij ons terecht. Tijdens de check wordt de verwarmingsinstallatie nagelopen, maken we de ketel schoon, worden eventuele defecte onderdelen voor nieuwe vervangen en indien nodig wordt de ketel opnieuw afgesteld. Bij een regelmatig onderhoud is de kans op lekkage van water of gas minimaal.

Mocht er na het onderhoud toch waterlekkage in huis ontstaan, rare geluiden afkomstig uit de ketel horen, een vreemde geur in de woning ruiken, dan dient u ten allen tijde direct de monteur te bellen. Naast rookmelders in de woning is het bovendien geen overbodige luxe om een koolmonoxidemelder te laten plaatsen. Ook dat kunnen wij uiteraard voor u verzorgen!